Vuokrakalusto käyttövalmiiksi työmaalle

Omakotirakentaja voi sujuvoittaa rakentamista ja lisätä turvallisuutta hyödyntämällä konevuokraamon tarjoamaa työmaapalvelua. Ammattirakentajille tuttu palvelu kiinnostaa myös pienemmillä työmailla. 

Kuljetuspalvelu ja työmaapalvelu

Teksti: HRK, kuvat: Juho Huttula

TM Rakennusmaailman 21.4.2021 julkaistussa numerossa kerrotaan, miten HRK Konevuokraamoiden työmaapalvelu järjesti turvallisen kulun parveketerassin kautta yläkertaan rakenteilla olevassa omakotitalossa. Seurantakohteessa työmaapalvelu asensi väliaikaisen rappuelementin johtamaan maasta parvekkeelle yli kolmen metrin korkeuteen. Parvekkeen reunoihin rakennettiin putoamissuojaus pulttaamalla pystytolpat betoniterassiin ja kiinnittämällä aitaelementit tolppiin.  

Työmaapalvelu, putoamissuojaus
Työmaapalvelu, asennus

Työmaapalvelu tekee huolella oman osuutensa. Itse rakentaminen ja vuokrakaluston käyttö jätetään rakentajalle. Työmaapalvelu hoitaa vuokrakaluston asentamiset, asennusten purkamiset ja tarvittaessa kaluston siirtämiset työmaalla rakentamisen edetessä. Kuljetuspalvelut hoituvat saman myyjän kautta, mistä työmaapalvelunkin voi tilata. Palvelua käytetään paitsi putoamissuojauksen asentamisessa, niin myös tilapäisen lämmityksen, pölynhallinnan ja sähköistyksen asentamisessa sekä työmaatilojen asennuksissa ja siirroissa.