Pöhinää vuokramarkkinoilla

Koneiden, laitteiden ja rakennusaikaisen kaluston vuokrausmarkkinoilla on odotettavissa uusjako Turun seudulla. Alan yksi Suomen suurimmista toimijoista, Hämeen Rakennuskone Oy, on avannut HRK Konevuokraamon Turkuun.

Lue alta Turun Sanomissa julkaistu advertoriaali.

Uusi HRK Konevuokraamo Turku löytyy Urusvuoresta.

Uusi toimipiste on toimitusjohtaja Sarita Huotarin mukaan pitkäjänteisen toiminnan mukanaan tuoma uudistus.

– Olemme kasvaneet hallitusti ja edenneet Pirkanmaalta muille paikkakunnille sitä mukaa kun asiakaskunnan tarpeet ovat muuttuneet. Monet asiakkaistamme rakentavat myös Turun seudulla. Uuden toimipisteen myötä pystymme palvelemaan heitä paremmin, kolmannen polven yrittäjä kertoo.

Hämeen Rakennuskone Oy on suomalainen perheyritys, joka perustettiin Kangasalle vuonna 1975. Nykyisin sillä on seitsemän HRK Konevuokraamoa, jotka kattavat koko eteläisen Suomen. Palkkalistoilla on 108 henkilöä.

Turun uusi toimipiste löytyy Urusvuoren Vajossuonkadulta. Kuukauden päivät toimineessa yksikössä asiakkaita virtaa jo ovesta sisään, ja tavarat ovat löytäneet paikkansa korkeilta hyllyiltä. Aluepäällikkö Mika Isakssonin mukaan rekrytoinneissa on keskitytty alan osaamiseen.

Kaluston vuokraan kuuluu aina tarvittaessa myös käytön opastus. Juha Lundmark esittelee impulssirunkonaulainta. Tiskin takana Ville-Pekka Manner.

– Haluamme antaa henkilökohtaista, alan parasta palvelua. Asiakaspalvelijoille on suorat numerot, joihin voi soittaa ja kysyä lisää. Kalustoa on helppo hallita kännykkäsovelluksen avulla.

Isaksson itse on aiemmin myynyt rakennuskalustoa, joten saman alan vuokraustoimintaan lähteminen ei ollut suuri hyppy.

Suunnittelu osa kokonaisuutta

Asiakaspalvelu ei ole pelkkä korulause, vaan se näkyy myös yrityksen asiakastyytyväisyystuloksissa. Vuosittaisessa NPS-mittauksessa yritys sai tammikuussa arvosanan 80,2. Asteikko vaihtelee miinus sadasta plus sataan.

– Meillä on halu ja osaaminen rakentaa asiakkaan kanssa yhdessä toimiva työmaa, ei vain vuokrata koneita. Siksi palvelutiimistämme saakin apua työmaatilojen, valaistuksen, sähkön, lämmityksen ja työmaa-alueen aitaamisten suunnitteluun ja rakentamiseen, Isaksson kertoo.

HRK:n kapasiteetti riittää suurienkin työmaiden kalustamiseen. Inventaarista löytyy yhteensä 1 600 henkilönostinta, mastolavaa ja työmaahissiä ja noin 1 300 työmaatilaa ja konttia. Lisäksi varastoissa on tietysti lukuisa joukko pienempiä laitteita porakoneista maantiivistäjiin – tuotenimikkeitä on yli 4 000.

– Meiltä kuluttaja voi tulla hakemaan porakoneen päiväksi, mutta teemme myös rakennusliikkeiden kanssa vuosisopimuksia koko kaluston toimittamisesta – ja kaikkea siltä väliltä, Isaksson kuittaa.

Pitkäjänteinen perheyritys

Ulkoistaminen on rakennusliikkeille tänä päivänä luonnollinen tapa toimia ja yhä useampi yhtiö luottaa kalustoasioissa konevuokraamoon.

– Harvalle rakentajalle koneiden ja laitteiden omistaminen on ydinliiketoimintaa. Niiden huoltaminen, uusiminen, kuljettaminen ja asentaminen sitoo pääomaa ja vaatii henkilöstöä, toimitusjohtaja Huotari miettii.

Sarita Huotarin mukaan hyvässä kunnossa oleva, ajanmukainen kalusto ja osaava palvelu ovatkin kantaneet vuodesta toiseen, suhdanteista riippumatta.

– Isäni Ilkka Mäkinen perusti yrityksen yhdessä isoisäni Aarre Mäkisen kanssa 45 vuotta sitten, kun Lohja Oy halusi vuokrata koneensa ja laitteensa. Perusideana on ollut alusta asti tehdä asiat hyvin, sillä kilpailu alalla on kovaa. Siinä olemme onnistuneet ja jatkuvuutta on löytynyt, toimitusjohtaja iloitsee.

Sarita Huotari on veljensä Sami Mäkisen kanssa yrityksen kolmatta sukupolvea ja seuraavaa sukupolveakin on jo yrityksessä töissä.

HRK Turku · Vajossuonkatu 5A, Turku · Puh. 020 778 9069 · www.hrk.fi

Avoinna ma – pe 7.00 – 16.00