Helppous ja turvallisuus kertoo hyvästä toimijasta

HRK Konevuokraamot on muuttanut 16.10. Lempäälän Sääksjärvelle, aivan Tampereen kupeeseen.
Yritys toivoo, että uudet yritys- ja yksityisasiakkaat löytäisivät Lempäälän uuden konevuokraamon,
joka mahdollistaa logistisesti paremmat palvelut monenlaisiin rakennustarpeisiin niin koteihin kuin
rakennustyömaillekin.

Heikki Valve ja Petri Rämänen Lempäälän asiakaspalvelupisteellä

HRK Konevuokraamot on suomalainen, vuonna 1975 perustettu perheyritys.
– Tarjoamme kokonaisvaltaista konevuokrausta ja työmaapalvelua. Kun esimerkiksi rakennusyritys vuokraa meiltä kokonaisvaltaisesti palveluita, kuuluu pakettiin niin kaluston suunnittelupalvelua, asennuspalvelua kuin kuljetuspalveluakin, kertoo markkinointipäällikkö Heikki Valve.
– Kokonaisvaltaisuus liittyy rakennettavan kohteen elinkaareen: pystymme olemaan mukana rakennuksen suunnittelusta sen valmistumiseen. Rakennustyömaan alkaessa vuokraamme alussa maantiivistäjiä, rakennuskoneita ja työmaatiloja ja työmaa-aitoja. Kun rakennus alkaa nousta paikoilleen, tuomme paikalle tarvittavaa kalustoa, kuten työmaahissejä, henkilönostimia, lämmittimiä, valaistusta ja sähkölaitteita. Erityisesti talviaikaan lämmityskalustoa liikkuu paljon, Lempäälän pisteen esimies Petri Rämänen lisää. HRK Konevuokraamot vuokraa niin pieniä kuin suuriakin laitteita yksityisten ihmisten ja yritysten käyttöön niin kodin remontteihin kuin suurempiin rakennushankkeisiin. On ekologista, ettei omia laitteita tarvitse ostaa, vaan ne voi hyvällä hinta-laatusuhteella vuokrata luotettavalta palveluntarjoajalta. HKR Konevuokraamot haluaa olla se luottokumppani työmaalla.

HRK Konevuokraamoille on tärkeää, että yritys tekee sen, mitä on luvannut. Yrityksellä on myös vastuullisuusohjelma, johon kaikki työntekijät sitoutuvat työssään joka päivä. Yritys tekee vastuullisia hankintoja ja valintoja pienentääkseen ympäristövaikutuksia. Näissä kiinnitetään erityistä huomiota energianhankintaan, kone- ja tarvikehankintaan, sekä varustehankintaan. Lisäksi yritys pyrkii edistämään kiertotaloutta: vuokraaminen on kiertotalouden liiketoimintamallien mukaista toimintaa. Sen avulla kuluttajahankintoja voidaan vähentää ja samalla vähentää raaka-ainekäyttöä sekä ympäristöhaittoja. Lisäksi yritys tarjoaa digitaalisia sovelluksia vuokraustoiminnan optimointiin. Työturvallisuus ja työhyvinvointi on HRK Konevuokraamoille erittäin tärkeää. Lisäksi yrityksen palveluun kuuluu käytön opastus vuokraajalle, vaikka kyseessä olisi pienikin kone. Yrityksen työkulttuurissa jokaisen työntekijän tulee ymmärtää toimintansa vaikutukset ja osata toimia turvallisesti. Lisäksi vuokrattaessa ohjeistetaan
asiakasta koneiden ergonomiseen ja turvalliseen käyttöön. Vuonna 2021 HRK Konevuokraus on solminut
Green Deal -sopimuksen. Sopimus perustuu vapaehtoisuuteen kiertotalouden edistämiseksi ja ympäristöpäästöjen vähentämiseksi, joita vastuullisuustyössä edistetään.

HRK Konevuokraamot ei pyri vuokraamaan asiakkaalle kalleinta konetta, vaan haluaa löytää asiakkaalle sopivan, kokonaistaloudellisen ratkaisun.
– Tarjoamme asiakkaalle sellaisen koneen, jota hän tarvitsee. Jos asiakas esimerkiksi haluaa vuokrata henkilönostimen, asiakaspalvelumme kysyy koneen käyttötarkoitusta. Annamme osaamisemme asiakkaan käyttöön. Voi olla, että henkilönostimen sijaan esimerkiksi työmaateline olisi parempi asiakkaalle. Tavoitteemme on, että asiakas saa tehtyä homman siististi, nopeasti ja turvallisesti, Rämänen selittää. HRK Konevuokraamot myös kehittää toimintaansa jatkuvasti niin yrityksen kuin asiakkaidenkin hyväksi. Lempäälän toimipiste lähellä Tampereen rajaa antaa mahdollisuuden kehittää firmaa ja ammattitaitoa, sekä hankkia yhä monipuolisempaa kalustoa.
– Meidän laitteemme tarkistetaan aina, kun ne palaavat vuokraajalta takaisin. Ne käyvät läpi palautustarkastuksen. Teemme mahdolliset tarvittavat huollot ja tarvittaessa korjaukset jokaisen vuokrauksen jälkeen. Vastaanottotarkastus tehdään aivan jokaiselle koneelle pienistä koneista isoihin koneisiin, Valve kertoo. Vastaavaa yritystä ei Lempäälän alueelta löydy. HRK Konevuokraus haluaakin olla mukana niin suuremmissa kuin pienemmissä rakennusprojekteissa koko Pirkanmaalla.
– Haluamme, että asiakassuhde säilyy kerrasta toiseen. Kun vuokraus ja itse koneen käyttö on helppoa ja mukavaa, kertoo se hyvästä toimijasta, Rämänen päättää.

Artikkeli on julkaistu Hervannan Sanomissa 25.10.2023